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Procurement of supervision services related to
[bookmark: _Hlk120878612][bookmark: _Hlk136245323]Construction of the Elementary School “Vladimir Nazor”, Podgorica
ICB No: 01-011/23-3243/2
Issued on 19th June 2023

1/ Question: 
Documents comprising Technical Proposal 
According to Data Sheet, ITC 9.1, Full Technical Proposal – Standard Forms (TECH 1 – 8) shall be submitted including additional document “Documents proving fulfilment of criteria established in “Section III. Evaluation Criteria” (please refer to Proposal forms provided under section IV)” Following this instruction, Section IV - Proposal Forms contains: Proposal Submission Letter, Form ELI – 1.1, Form ELI – 1.2, Form CON – 1, Form FIN – 3.1, Form FIN – 3.2, Form EXP – 4.1, Form EXP – 4.2(a), Form EXP – 4.2(a) (cont.), Form PER – 5.1(a), Form PER – 5.1(b) and Technical Proposal – Standard Forms (TECH 1 – 8).
Could you please clarify whether we should submit all the forms listed above or just a Technical Proposal – Standard Forms (TECH 1 – 8)? 
[bookmark: _Hlk133411645]1/Answer:
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2/ Question: 
According to Section IV - Proposal Forms, in Form PER – 5.1(a) is stated that “Consultant s should provide the names of at least two candidates qualified to meet the specified requirements stated for each position pursuant to Section VII, Terms of Reference. This form should be used for Key Staff as well as for Specialist Subcontractor Personnel” and in the Form PER – 5.1(b) is stated: “Consultants should demonstrate how each of the candidates listed in Form PER 5.1(a) are qualified to meet the specified requirements stated for each position pursuant to Section VII, Terms of Reference. One form should be filled out for each prime and alternative candidate proposed.”

Could you please clarify whether we should submit CVs (Form TECH 6) not only for the prime candidates, but also for the alternative candidates for each position pursuant to Section VII, page 2/2 Terms of Reference and could you please clarify whether the alternative candidates will be also evaluated and how ? 

2/Answer:

Please refer to the Corrigendum No.2

3/Question: 

The specific professional experience requirements for both KE2 and KE3 read “Experience in at least 2 (two) supervision contracts related to the construction/refurbishment of buildings similar to that as covered by this contract”. 

Is the similarity, as suggested by the respective footnote, limited only to “physical size, complexity and methods/technology” used, or it also requires experience related directly to school buildings ?

3/Answer:

Regarding your request for clarification, please refer to the Section VII – Terms of Reference article 6, sub-article 6.1.1 Key experts, that states “Experience in at least 2 (two) supervision contracts related to the construction/refurbishment of buildings similar[footnoteRef:1] to that as covered by this contract”. [1:  The similarity shall be based on the physical size, complexity and methods/technology.] 


Experience related directly to school buildings is not specified.
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