U Upravi za javne nabavke održan sastanak sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore

Podgorica, 18.04.2016. godine, u prostorijama Uprave za javne nabavke održan je sastanak predstavnika Uprave za javne nabavke i Asocijacije menadžera Crne Gore.

Tema sastanka vezana je za unapređenje saradnje  kroz zajedničke aktivnosti  u Crnoj Gori  u cilju  jačanja sistema javnih nabavki na strani naručilaca i ponuđača, jačanja profesionalizma u javnim nabavkama kroz edukativne projekte unapređenje  menadžerske struke.

Sastankom je rukovodio direktor Uprave g-din dr Mersad Mujević, kojem su  prisustvovali pomoćnica direktora Uprave za javne nabavke g-đa Mara Bogavac, g  Budimirom Raičković predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore i g. Slobodan Radović, generalni sekretar Asocijacije.

Direktor Uprave za javne nabavke govorio je o dinamici razvoja sistema javnih nabavki u Crnoj Gori, napretku prilagođavanja regulativama Evropske unije, mogućnostima unapređenja, zatim o realizaciji strateških ciljeva u pogledu jačanja upravljanja zaštitom životne sredine, energetske efikasnosti, socijalnih zahtjeva i o inovativnim  javnim nabavkama.

Na sastanku je posebano  istaknut  značaj  razmjene dobre prakse  među naručiocima uspostavljanjem platforme za razmjenu iskustva, informacija i znanja u fazi planiranja javnih nabavki, edukacije malih i srednjih preduzeća sa ciljem poboljšanja njihove sposobnosti u javnim nabavkama.

Dogovoreno je  potpisivanje protokola o saradnji kojim će se urediti  zajedničke aktivnosti u cilju jačanja profesionalnog  unapređenja  i usavršavanja menadžera naručioca i ponuđača, ključnih  institucija u sistemu javnih nabavki u cilju afirmacije preduzetničkog  i menadžerskog ambijenta  na koji u značajnoj mjeri utiče proces nabavke/ prodaje roba, radova i usluga.

Naglašen  je  značaj jačanja administrativnih kapaciteta kroz obuku i edukaciju, širenje ideje društveno odgovorne javne nabavke putem otvorenog pristupa informacijama  u postupku javne nabavke.

Sa sastanka

Sa sastanka

 

PR SLUŽBA UzJN