Održan sastanak sa predstavnicima Svjetske banke, 24.02.2014. godine u prostorijama Uprave za javne nabavke

Na zahtjev Svjetske Banke u Podgorici, u prostorijama Uprave za javne nabavke 24. februara 2014. godine održan je sastanak predstavnika Svjetske banke.
Specijalista za javne nabavke i tim lider u Crnoj Gori, Srbiji, Albaniji, BiH, Makedoniji i Kosovu g-din Jose Manuel Martinez sa svojim predstavnicima u Podgorici zatražio je sastanak sa direktorom Uprave za javne nabavke g-dinom Mersadom Mujevićem.
Sastanku su takođe u ime Uprave prisustvovali i savjetnici iz Sektora za praćenje sprovođenja propisa i monitoring u javnim nabavkama i savjetnice iz Odjeljenja za stručno osposobljavanje, usavršavanje i međunarodnu saradnju u oblasti javnih nabavki.
G-din Martinez je kroz ovu misiju u Crnoj Gori želio da iskoristi priliku i razgovara sa predstavnicima Uprave za javne nabavke o budućim zajedničkim poslovnim planovima. U svom uvodnom obraćanju iznio je želju da se stvori prva zajednička EBRD-IBRD misija vezana za javne nabavke u Crnoj Gori, zasnovana na nedavnim međunarodnim aktivnostima, kao i volji obiju banaka da pruže zajedničku podršku Upravi za javne nabavke.
Sa tim u vezi, osnovne teme sastanka bile su:

– dovođenje eksperta za upravljanje i rukovođenje ugovorima, gdje bi se održalo i predavanje za zaposlene u Upravi i druge subjekte koji koji su obveznici Zakona o javnim nabavkama
– Predstavnici Svjetske banke pokazali spremnost i za održavanje radionica o uspješnom poslovanju sa privrednom komorom u Crnoj Gori

Takođe su iskoristili ovaj sastanak da pozovu predstavnike Uprave za javne nabavke Crne Gore da uzmu učešće na X Platformi o razmjeni znanja u oblasti javnih nabavki, koja će se održati u periodu od 27 – 30. maja u Istanbulu.
Uprava je informisala predstavnike Svjetske banke o oblastima u kojima je potrebna finansijska i tehnička pomoć.

PR tim Uprave za javne nabavke