Predstavnici Uprave za javne nabavke učestvovali na završnoj konferenciji „Doprins organizacija civilnog društva implementaciji inicijative Partnerstvo otvorenih vlada, održanoj 08. decembra 2014. godine, u hotelu Podgorica

Pomoćnica direktora Uprave za javne nabavke, učestvovala na CEDEM-ovoj završnoj konferenciji pod nazivom „Doprinos organizacija civilnog društva implementaciji inicijative Partnerstva otvorenih vlada“, u sklopu regionalnog projekta Zagovaranje za otvorenu vladu, koji je podržan od strane Evropske unije.

Konferencija je okupila predstavnike Vlade, državnih organa, civilnog sektora, predstavnike Delegacije EU u Crnoj Gori, medija i druge.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta u Crnoj Gori i otvorena je debata u vezi brojnih pitanja inicijative Partnerstva otvorenih vlada.

Tokom plenarnih sesija i diskusija prenesena su iskustva predstavnika /ca civilnog društva u radu Operativnog tima – perspoektive i ograničenja, istaknuta važnost regionalnog partnerstva, kao instrumenta za participaciju OGP aktivnostima.

Čule su se i preporuke kako obezbijediti efektivno učešće civilnog društva u Partnerstvu otvorenih vlada.

Naglašena je saradnja Uprave za javne nabavke sa civilnim sektorom koja se zasniva na uzajmnom povjerenju i saradnji koja je intezivirana tokom same izrade pravne regulative, kao i tokom njegove implementacije.