Održana završna konferencija EU projekta koji sprovodi GIZ GmbH „Jačanje upravljačkih kapaciteta u oblasti državne pomoći u Crnoj Gori“ (SAM), na kojoj su učestvovali predstavnici Uprave za javne nabavke

U Hotelu „Podgorica“ u Podgorici, u utorak 06.05.2015. godine, održana je završna konferencija pod nazivom „Jačanje upravljačkih kapaciteta u oblasti državne pomoći u Crnoj Gori“ (SAM), na kojoj su u ime Uprave za javne nabavke učestvovali   direktor doc. dr Mersad Mujević, pomoćnica direktora g-đa Mara Bogavac i samostalna savjetnica g-đa Ljiljana Nikolić.

U okviru konferencije razmijenjene su informacije vazano za fiskalne mjere (fiskalna pomoć, slobodne zone, biznis zone) pristupno i predpistupno iskustvo članica EU, Poljske, Mađarske, Letonije, Hrvatske i iskustvo Crne Gore, kao i  informacije na temu državne pomoći javnim emiterima, nacionalnim i lokalnim.

Prezentovana su dosadašnja postignuća u okviru projekta koji sprovodi GIZ u Crnoj Gori, ali i sagledani mogući pravci daljeg razvoja i jačanja upravljačkih kapaciteta u oblasti državne pomoći.

Ovo je bila prilika da se od učesnika konferencije razmijene znanja i iskustva sa izlagačima u vezi određenih tema koje su vezane za korišćenje i trošenje javnih sredstava na zadovoljstvo korisnika i poreskih obveznika u Crnoj Gori uz jačanje međuinstitucionalne saradnje.