9-12. jun 2015. godine, održan 11. Forum razmjene znanja o javnim nabavkama – Batumi, Gruzija

Predstavnici Uprave za javne nabavke doc dr Mersad Mujević, direktor Uprave za javne nabavke Crne Gore i mr Sandra Škatarić, rukovodilac Odjeljenja za stručno osposobljavanje, usavršavanje i međunarodnu saradnju, uzeli su aktivno učešće u prezentaciji dostignuća u oblasti politike javnih nabavki u Crnoj Gori, a na zadatu temu „Nadzor i monitoring nabavki – sredstvo efektivne implementacije projekta“.

Ove godine domaćin „Platforme“ je Državna agencija za nabavke Države Gruzije.

Glavni cilj Foruma jeste pružanje mogućnosti institucijama javnih nabavki iz zemalja učesnica da razmijene iskustva i praksu u reformama javnih nabavki, sa posebnim fokusom na nadzor i monitoring.

Pored toga, bila je to dobra prilika da učesnici istraže i ojačaju načine i sredstva regionalne saradnje u ovoj oblast i da zatraže aktivno učešće međunarodnih i bilateralnih donatora u naporima Vlada da dalje poboljšaju monitoring kao i transparentnost, ekomičnost i efikasnost kao aspekte javne potrošnje.

Crnogorska strana je ovom prilikom pripremila i prezentovala izvještaj o postignućima iz “Akcionog plana za 2014. godinu” usaglašenog u toku prošlogodišnjeg Foruma u Istanbulu, kao i prezentaciju zakonodavnih reformi u oblasti javnih nabavki u svijetlu najnovijih Izmjena i dopuna zakona o javnim nabavkama.

Navedeni Forum je iskorišćen i za bilateralne susrete sa najodgovornijim licima iz WB, EBRD-a i SIGMA-e u cilju budućih projektnih aktivnosti, odnosno dobijanja grantova koji bi našoj zemlji, naročito uz pomoć WB pomogli u ispunjavanju i zatvaranju mjerila u toku procesa pristupanja punopravnom članstvu EU.

Na marginama ovog Foruma održani su i sastanci sa predstavnicima Gruzije, Rusije, BiH, Srbije, Kosova, Makedonije i Hrvatske.

 

Agenda – Download PDF
Prezentacija