Održan okrugli sto u Organizaciji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora-(MANS) 02.09.2017. godine u Hotelu “Centre Ville” u Podgorici

U Podgorici dana 02.09.2017 godine, u hotelu Centre Ville u organizaciji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora – MANS, održan je okrugli sto, posvećen aktivnostima vezane za  Akcioni plan za pregovaračko poglavlje 23 koji sadrži niz reformi u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i temeljnih prava.

Izvještaj daje pregled sprovođenja 626 reformi predviđenih Akcionim planom i pratećim Operativnim dokumentom za sprječavanje korupcije u posebno osjetljivim oblastima.

Šefica radne grupe za pomenuto pregovaračko poglavlje g-dja Marijana Laković Drašković, generalna direktorka Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde  i predstavnici NVO MANS   Zorica Ćeranić, koordinatorka Monitoring programa kao i Vuk Maraš, direktor Monitoring programa su prezentovali dosadašnje rezultate u implementaciji mjera iz akcionog plana za pomenuto pregovaračkog poglavlje, sa osvrtom na pojedine tematske cjeline, uz napomenu da postoji paralelni sistem monitoringa i izvještavanja koji sprovode radna grupa i NVO MANS.

Predstavnici NVO MANS su ukazali da se radi o nacrtu drugog izvještaja NVO MANS, te da očekuju komentare od strane članova radne grupe.

Na okruglom stolu učestvovali su članovi Radne grupe za Poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna prava, predstavnici institucija koji konkretno učestvuju u implementaciji mjera iz Akcinog plana, u izvještavanju o ostvarenim rezultatima koji odgovaraju na zahtjeve o slobodnom pristupu informacija koje se odnose na implementaciju Akcionog plana.

Na okruglom stolu su u ime Uprave za javne nabavke prisustvovali Milena Šaban dip.pravnik i  Goran Vojinović, dip.pravnik.

 

Pr Služba za informisanje