Organizovana promocija knjige “JAVNA NABAVKA – Pravni okvir sistema javnih nabavki iz 2012. godine sa upustvom za primjenu” autora Mersada Z Mujevića

U sklopu pet godina postojanja i rada Uprave za javne nabavke Crne Gore u prostorijama Stare Zgrade Vlade CG 19.decembra t.g., organizovana je promocija knjige autora MSc Mersada Z MUJEVIĆA.

O knjizi uz prisustvo velikog broja naručilaca i ponuđača govorio je sam autor.

„Zadovoljstvo mi je predstaviti svoju knjigu pod nazivom JAVNA NABAVKA – Pravni okvir sistema javnih nabavki iz 2012. godine sa upustvom za primjenu, koja će pomoći a u okviru opšteg cilja podizanja javne svijesti značaj pravilnog sprovođenja postupaka javnih nabavki.

Pogotovo što je malo knjiga posvećeno i izdato na slični temu.

Da bi se minimizirali subjektivni prilazi i dala osnova za suđenje ispravnosti u postupcima javnih nabavki, ova knjiga predstavlja pravo „štivo“ za nešto tako.

U knjizi su objašnjene sve bitne postavke organizacije javnih nabavki i procedure kroz koje se ove kanališu.

Sadržaj knjige pisan je kroz deset poglavlja gdje bih ovom prilikom istakao najbitnija, Opis do sada ostvarenih rezultata, Opšti principi i pravni okvir, Postupci javnih nabavki, Značajnije odluke Evropskog suda pravde, Etički standardi…

Čitaoci kojima se ova knjiga obraća su lica odgovorna za sprovođenje postupka javnih nabavki, a ona u njoj nalaze sve što im je potrebno, od opštih principa do tehnologije realizacije, tako da mogu dobiti kompetentno upustvo za praktično postupanje.

Knjiga je izdata 2012.godine pod pokroviteljstvom Organizacije za evropsku bezbijednost i saradnju – Misija u Crnoj Gori, i može se preuzeti besplatno u biblioteci Uprave za javne nabavke CG“.

PR Služba Uprave

Decembar 2012.