V.d. generalne direktorice Direktorata za politiku javnih nabavki, mr Jelena Jovetić u emisiji “Zumiranje” na TVCG. Tema: Predlog Zakona o javno-privatnom partnerstvu

V.d. generalne direktorice Direktorata za politiku javnih nabavki, mr Jelena Jovetić gostovala je u emisiji “Zumiranje” na TVCG i tom prilikom je govorila na temu Predloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji je Vlada Crne Gore utvrdila na jučerašnjoj sjednici.
“Zakonom o javno-privatnom partnerstvu prvi put regulišemo tretman ugovora o javno-privatnom partnerstvu kao jednog dugoročnog aranžmana između javnih institucija i privatnog sektora. Ugovorima osiguravamo da se uz snagu države i uz znanje koje donosi privatni sektor realizuju usluge u određenim sektorima i djelatnostima koje su u Crnoj Gori u dominantno do sada bile ingerencije države”, izjavila je mr Jovetić.

Takođe, ukazala je na važnost javno-privatnog partnerstva koji predstavlja novi vid investicione politike samim time što omogućava da se u ovim sektorima realizuju investicije koje podrazumijevaju izvođenje određenih javnih radova, javnih usluga, održavanje i izgradnju nove infrastrukture što u krajnjem doprinosi i osnovnom cilju javno-privatnog partnerstva – kvalitet i unaprjeđenje kvaliteta usluge za krajnjeg korisnika.
Zakon donosi mogućnost ulaganja u različitim  sektorima: sektor saobraćaja, obrazovanja, zdravstva, ali očekujemo da će važan segment  Zakona o JPP  biti usmjeren i na izgradnju komunalne infrastrukture.
PR Služba